به گزارش خبرنگار تابناک در کردستان و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کردستان به دنبال تغییرات در طعم و بوی آب شرب شهر سنندجکه ناشی از بروز پدیده تغذیه گرایی و رشد جلبک و میکروارگانیسمهای مولد طعم و بو در سد قشلاق بود، تلاشهای مستمری جهت کاهش این طعم و بو و افزایش گوارایی آب شرب تصفیه شده انجام شد.
در همین راستا سامانه ازن زنی با ظرفیت ازن زنی به میزان ۹ کیلوگرم در ساعت و با هزینهای بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال راه اندازی شده است که با استفاده از آن امکان حذف بیشتر طعم و بوی آب شرب شهر سنندج فراهم شد؛ ضمن آنکه تصفیه خانه شماره ۲ نیز از گذشته دارای واحد ازن زنی بود و عمده عملیات حذف طعم و بو تا پیش از این از طریق این واحد انجام میگرفت.
همچنین با پیگیریهای مستمر شرکت آبفا استان و همچنین مساعدتهای استاندار کردستان موافقت وزارت نیرو برای انتقال آب سد آزاد (به عنوان منبع آب خام باکیفیت تر) به سد قشلاق سنندج طی ماه گذشته اخذ شد و به این ترتیب به میزان ۲ مترمکعب آب در ثانیه (۲ هزار لیتر در ثانیه) آب از سد آزاد به سد قشلاق با هدف جلوگیری از کاهش تراز و در عین حال بهبود کیفیت آب سد محقق شد که اثرات مناسبی نیز بر ارتقای کیفیت آب داشته است.
اقدام بعدی که همزمان انجام گرفت شستشوی مخازن آب شرب در نقاط مختلف شهر بود که طی دو ماه اخیر و به شکل برنامه ریزی شده انجام گرفت. اما در تازهترین اقدام از هفته جاری عملیات، تهیه، نصب و راه اندازی واحد ازن زنی تصفیه خانه شماره یک شهر سنندج آغاز و وارد فاز اجرایی شد.
لازم به یادآوری است که ویژگیهای آب شرب سالم و بهداشتی در استاندارد ۱۰۵۳ تعریف شده که بالغ بر ۱۰۰ پارامتر و ویژگی را برای آب سالم تعریف نموده و تصفیه و پایش آب مطابق با آن صورت میگیرد؛ آب شرب توزیع شده در شبکه آب استان و بالاخص شهر سنندج نیز منطبق بر این استاندارد است و لذا شهروندان هیچگونه نگرانی بابت سلامت آب شرب نداشته باشند.