به گزارش خبرنگار تابناک کردستان، بهار که از راه می رسد همراه خود و با گامهای پر خیر و برکتش گلها و گیاهانی را به ارمغان میآورد که کردستان را به گوشهای از بهشت و گنجینهای از گیاهان دارویی و خوراکی تبدیل میکند و سفرههای مردم با نقش خوش این گیاهان رنگین و سبز میشود.
با شروع بهار، کردستان رنگ و بو و حال و هوای دیگری به خود میگیرد. بهار تنها نوید رویش و رقص برگ بر شاخه زندگی نیست! آغازی دوباره در دفتر روزگار و کارنامه گردش فصل ها و رویش نعمت خدا در دل کوه و پهنای دشت ، رویش گیاهان خوش طعم و سرشار از خواص .
بهار فصل رویش گیاهان کوهی و خوراکی مانند کنگر، تره کوهی، بن سرخ، والک، موسیر کوهی، ریواس و البته قارچ کوهی است ؛ گیاهان با آمدن بهار سر از خاک بیرون میآورند تا دستچین شوند، گیاهان کوهی و خوراکی که سفره مردمان این دیار را رنگین میکند.
تنوع گیاهان خوراکی از گذشتههای دور تاکنون در بین مردم رواج داشته و هر کدام اکسیرهایی خاص هستند که برای بسیاری از دردها مفید بوده، گیاهانی که در منطقه و شهرستانی با نامهای خاص چیده میشود و در سفرههای بهاری، همه خواص و مزه آنها را میتوان تجربه کرد.
در این فصل از سال، خانوادهها با حضور در طبیعت علاوه بر اینکه از فضای سرسبز و دل نشین بهار استفاده میکنند، با گشتی در زمینها میتوانند گیاهان خوراکی را چیده و پس از طبخ آن را میل نمایند که بانوان از این گیاهان خوراکی، انواعی از آشها، خوراک و خورشها را تهیه میکنند.
شِنگ، ورکواز، زرشک، همهتره، قارچ کوهی، بُنسرخ، کنگر بخشی از گیاهان خوراکی است که در استان کردستان در بین شهروندان شهرت بسیار بالایی دارند، بانوان باسلیقه این دیار با هر کدام از این گیاهان خوراکی، غذایی خوشمزه را تهیه میکنند و از خواص مختلف آن بهره میبرند.
برخی از گیاهان خوراکی مانند شِنگ به صورت خام و به همراه ترشی و نمک مصرف میشود و برخی از گیاهان خوراکی هم به صورت پخته در آش و خورشت مصرف میشود.
شنگ، قارچ کوهی و تَره نیز سرشار از فیبر بوده که برخی از این گیاهان پیشساز ویتامینهای دیگری هستند و برای دستگاه گوارش مفید میباشند اما باید توجه داشت که مصرف بیاندازه و یا نابجای هر یک از گیاهان دارویی ممکن است حتی سلامتی افراد را تهدید نماید.
دیدن این گیاهان خوراکی مخصوص فصل بهار انسان را وسوسه می کند که برای آش های محلی و چیدن سفره ای پر از عطر از این گیاهان خوراکی خریداری کند.
/س