پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه و دغدغه‌های کشاورزان کردستان/ درخواست تسریع پرداخت مطالبات و تامین کود شیمیایی

گروه استان ها- در پی جنگ ۱۲ روزه، وزارت جهاد کشاورزی با انجام آسیب‌شناسی‌های دقیق و ارزیابی خسارات، بر ضرورت تسریع پرداخت مطالبات کشاورزان و تامین به موقع کود شیمیایی تأکید کرد. در استان کردستان نیز دغدغه‌های کشاورزان در خصوص خرید تضمینی گندم و کمبود کود اوره مطرح شد.
کد خبر: ۱۲۰۴۰۳۱
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۳ 26 July 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کردستان، حضور فاطمه خمسه، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیران و معاونین استان کردستان که به صورت وبینار در سطح کشور برگزار شد، آخرین وضعیت حوزه کشاورزی در استان و اقدامات مهم وزارتخانه پس از جنگ دوازده روزه مورد بررسی قرار گرفت.

خمسه با اشاره به سه اقدام کلیدی وزارت جهاد کشاورزی پس از جنگ، گفت: آسیب‌شناسی استان‌ها در دوران جنگ، توزیع اقلام اساسی و آمارگیری دقیق ذخایر انبارهای دولتی و خصوصی، و همچنین ارزیابی خسارات بخش کشاورزی از مهمترین برنامه‌های انجام شده است که گزارش نهایی آن به شورای عالی امنیت ملی ارسال خواهد شد.

وی تأکید کرد: تمامی این اقدامات با دقت و جدیت پیگیری شده و حفاظت از منابع طبیعی را وظیفه‌ای همگانی دانست.

در ادامه این جلسه، سعدی نقشبندی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، نقشبندی، به موضوعات مهم حوزه کشاورزی استان اشاره کرد و اعلام کرد: نیاز به حمایت از نیروهای مردمی حادثه‌دیده محیط زیست و منابع طبیعی در سطح ملی هنوز تعیین تکلیف نشده و باید هرچه سریع‌تر سازوکار قانونی برای حمایت از خانواده‌های این عزیزان تصویب شود.

وی همچنین از وضعیت خرید تضمینی گندم گزارشی ارائه داد و بیان داشت: تاکنون ۵۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا ۸۵۰ هزار تن افزایش یابد. نقشبندی با درخواست از وزارت جهاد کشاورزی خواستار تسریع در پرداخت مطالبات کشاورزان شد.

از دیگر دغدغه‌های مطرح شده، کمبود کود شیمیایی به ویژه کود اوره بود که از ابتدای خرداد ماه با مشکلات تامین مواجه شده است. نقشبندی هشدار داد: کمبود کود می‌تواند به طور جدی بر عملکرد تولید تاثیر منفی بگذارد.

وی همچنین بر ضرورت ابلاغ سریع بهای بذور اصلاح‌شده، رفع مشکل اتصال سامانه پایش کودی به سامانه پهنه‌بندی و اجرایی شدن تسهیلات بانکی برای طرح‌های کشاورزی تاکید کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خواستار حذف سیاست‌های مخل توسعه روستایی و تمرکز بر توسعه پایدار و مسائل زیربنایی روستاها شد.

همزمان با این مباحث، خمسه به مناسبت حادثه تلخ آتش‌سوزی کوه آبیدر سنندج که منجر به شهادت فعال محیط زیست، حمید مرادی و مصدومیت چند نفر دیگر شد، تسلیت و همدردی عمیق خود را اعلام کرد و بر اهمیت حمایت همه‌جانبه از نیروهای مردمی حافظ محیط زیست تاکید نمود.

 /س/

آخرین اخبار