بسته ویژه کشوری تابناک گیلان؛
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۴۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۵ 03 October 2015
پایگاه تحلیلی خبری تابناک گیلان از این پس سعی دارد جهت پوشش کامل وقایع مهم روز در کشور، مجموعه ای از مهم ترین اتفاقات 24 ساعت گذشته را در یک بسته خبری به مخاطبان خود عرضه کند که این موارد شامل کلیه موضوعات سیاسی-اجتماعی-فرهنگی-ورزشی و اقتصادی خواهد شد.

استقبال سرد نمازگزاران جمعه تهران از دلواپسان+تصاویر

تابناک گیلان: تلاش جمعی از مخالفان هسته‌ای برای برگزاری تجمع بعد از نماز جمعه تهران در اعتراض به برجام ناکام ماند.

به گزارش خبرنگار ایلنا٬ با شروع خطبه‌های نماز جمعه این هخفته تهران، جمعی از جوانان مخالف توافق هسته‌ای و برجام در مسیرهای خروجی راهپیمایان قرار گرفتند و به محض پایان نماز جمعه با بالا بردن پلاکارد و توزیع تراکت از نمازگزاران درخواست می‌کردند در تحصن غیرت شرکت کنند.


استقبال سرد نمازگزاران جمعه تهران از دلواپسان+ تصاویر


در یکی از تراکت‌هایی که بین نمازگزاران توزیع می‌شد٬ زمان تجمع روز شنبه ساعت شش عصر عنوان شده بود و در یکی دیگر از تراکت‌ها ساعت ده صبح روز یکشنبه به عنوان زمان پایان تحصن و تجمع بزرگ آمده بود.

این درحالی است که محمدرضا یوسفی مدیر کل سیاسی استانداری تهران با بیان اینکه نیروی انتظامی وظیفه برخورد با تجمع های غیرقانونی را دارد٬ گفته بود: تجمع مقامل مجلس در اعتراض به برجام را غیرقانونی خوانده بود و اعلام کرده بود که هیچ درخواستی برای تجمع مقابل مجلس به استانداری ارائه نشده است بنابراین این تجمع بدون مجوز و غیرقانونی است.

حضور نیروی انتظامی در نماز جمعه تهران فریادهای این معترضان را تحت‌الشعاع قرار داده بود؛ تا جایی که تجمع اندکی که قرار بود در میدان انقلاب برای مخالفت با برجام شکل بگیرد٬ با استقبال سرد نمازگزاران مواجه شد و کسی از نمازگزاران به جمعیت پنجاه نفره معترضان اضافه نشد.

در نماز جمعه تهران توزیع هفته‌نامه عبرت‌های عاشورا با احتیاط بیشتری انجام می‌شد و توزیع‌کنندگان از مردم می‌خواستند این نشریه را دور از چشم مسئولان برگزاری نماز جمعه نگهداری کنند.

نشریه حیات طیبه نیز که توسط بنیاد شهید منتشر شده بود و ماهیتی غیرسیاسی داشت در بین نمازگزاران توزیع می‌شد.

یکی از تجمع کنندگان به ایلنا گفت که با حضور در مجلس اعتراض خود را به نمایندگان اعلام خواهیم کرد و اجازه نحواهیم داد نسل آینده سرش پایین باشد.

تجمع مخالفان هسته‌ای


نماز جمعه این هفته تهران


حمله روسیه به قلب داعش

 جنگنده های روسی برای نخستین بار رقه مرکز حکومت تروریست های داعش را بمباران کردند. شهر رقه مرکز استانی به همین نام در جنوب سوریه از اولین شهرهایی بود که به دست داعش افتاد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسکو، ارتش روسیه روز جمعه اعلام کرد برای نخستین بار شهر رقه، مقر گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش را در سوریه هدف قرار داده است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد بمب‌افکن‌های تاکتیکی سوخو-34 روز پنجشنبه به ویژه یک «پست فرماندهی داعش را در جنوب غرب رقه» هدف قرار دادند.

جنگنده‌های روسی در این عملیات مواضع دیگری را نیز در استان‌های ادلب و حلب سوریه بمباران کردند.

سازمان غیردولتی دیده‌بان حقوق بشر سوریه روز جمعه اعلام کرد دست‌کم 12 تروریست داعش در نخستین حملات هوایی روسیه به استان رقه، مقر این گروه تروریستی در سوریه، کشته شدند.

رامی عبدالرحمن مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت:‌«جنگنده‌های روسی پنجشنبه شب حومه غربی شهر رقه را بمباران کردند که در آن 12 عضو داعش کشته شدند».

فرودگاه نظامی طبقه Tabqa نزدیک محلی قرار داد که هدف بمباران جنگنده‌های روسی قرار گرفت.


خاطره متفاوت اکبر عبدی از حج/ فکر کنم شبکه سه به جای قسمت آخر خاطره‌ام سوت پخش کند

فرهنگ > تلویزیون - ایسنا نوشت: اکبر عبدی خاطره‌ای متفاوت از سفر زیارتی‌ به مکه همراه با خانواده‌اش را روایت کرد.

اکبری عبدی در ویژه برنامه‌ی زنده‌ای که به مناسبت عید غدیر خم پنجشنبه شب (9 مهرماه) از شبکه سه پخش شد، با بیان خاطره‌ای از سفرش به حج گفت: هنگامی که ایرانی‌ها به عربستان سفر می‌کنند رفتار عرب‌ها با آنان بسیار بد است و با باطوم مردم را هدایت می‌کنند؛ اگرچه خودشان معتقدند برای نظم این کار را انجام می‌دهند اما رفتارشان توهین‌آمیز است.



او ادامه داد: زمانی که با خانواده‌ام به حج رفته بودیم از کنار یک مغازه فروش لوازم الکترونیک عبور می‌کردیم که برنامه «راز بقا» از یکی از تلویزیون‌های مغازه پخش می‌شد. من و دخترم المیرا با لباس احرام روی زمین نشستیم و برنامه را تماشا کردیم که مسئول کاروان آمد و گفت، شما کجا هستید؟ همه دنبال‌تان می‌گردند.

این بازیگر اضافه کرد: من و دخترم بلند شدیم برویم که صاحب مغازه به همراه پسرش بیرون آمد و از مسئول کاروان پرسید، آیا این خانم دختر آقا هست؟ مسئول کاروان هم پاسخ داد، این آقا اکبر عبدی یکی از کمدین‌های خوب ایران است و این خانم هم دخترش است. صاحب مغازه که یک مرد عرب بود گفت، حاضرم هم وزن خود آقا و دخترش طلا دهم به شرط آنکه دخترش را به پسر من بدهد. من هم به مرد عرب گفتم منم حاضرم هم وزن خودش و پسرش (...) !!

عبدی بعد از بیان این خاطره روی آنتن زنده و به کار بردن عبارتی که در این خبر از آوردن آن معذوریم، افزود: احتمالا شبکه سه همزمان با تعریف قسمت آخر خاطره‌ی من سوت پخش می‌کند.

خاطره این بازیگر با تشویق و خنده حاضران این برنامه که به صورت زنده از برج میلاد روی آنتن می‌رفت، همراه شد.


چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می‌کنند؟! / چاره چیست؟

همین عربستان در سال هایی که نفت گران شد، میلیاردها دلار اندوخته اضافی کسب کرد و دلارهای نفتی اش را مجدداً در حوزه های مختلف ، مانند خرید سهام شرکت های بزرگ دنیا سرمایه گذاری کرد و اقتصاد ملی اش را به طور ملموسی تقویت کرد. اما ایران در آن سال ها ، درگیر تحریم خارجی و سوء مدیریت و دزدی های کلان داخلی بود.
عربستان چگونه جرأت می کند چنین نامحترمانه با ایران رفتار نماید؟ بحرین که حداکثر اندازه یک شهر ایران است و تا چند سال پیش، بخشی از خاک ایران بود، چگونه به خود اجازه می دهد کاردار ایران را اخراج نماید؟ امارات متحده عربی چگونه خود را در این حد و اندازه می داند که مدعی جزایر سه گانه ایرانی شود؟!

این سؤالات را می توان با موضوعات مختلف در خصوص بسیاری دیگر از کشورهای ریز و درشت پرسید، چرا که ایران ، نه کشوری پرت در گوشه بی اهمیت در نقشه جغرافیا و نه در زمره تازه به دوران رسیدگان روزگار است ، بلکه بی هیچ شعار و تعارفی، ایران کشوری مهم، با سابقه تاریخی طولانی و پتانسیل های بسیار عظیم است که پرداختن به آن، در مجال این مقال نیست.

چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟

بنابراین، مردم ایران حق دارند که از رفتارهای دون شأن کشورهای دیگر با خود آزرده خاطر شوند و این سؤالات را بپرسند.

واقعیت این است که دنیای روابط بین الملل، دنیای خاطره ها ، انصاف و اعتماد نیست، بلکه دنیای رقابت است ، آن هم رقابتی بی رحمانه و مبتنی بر منافع ملی هر کدام از کشورها که عمدتاً هم در تقابل با یکدیگر هستند.

از این رو ، اگر فلان کشور عربی یا غیر عربی، اقدامی علیه ایران شکل می دهد، هرگز نمی گوید:" نه این کار را نمی کنم، چون ایران سابقه تاریخی و تمدنی فراوانی دارد یا این کار غیرمنصفانه است و ... . "
بلکه آنها دقیقاً بر مبنای وضعیت کنونی ما و دورنمایی که پیش بینی می کنند، رفتارهای خود را شکل می دهند. مثلاً اگر چین به این نتیجه برسد که در 10 سال آینده به نفت نیاز فراوان خواهد داشت، سعی در بهبود روابط با کشورهای نفتخیز می کند و اگر در این میان، کشوری نفت خود را با شرایط بهتری بفروشد که خرید از آن مقرون به صرفه تر باشد، به سادگی فروشنده قبلی را حذف می کند و با دیگری قرارداد می بندد. ملاک عمل در روابط بین الملل، حال فعلی کشورهاست. 

اگر کشوری اقدامی علیه دیگری می کند، باید قبل از آن اقدام اطمینان یابد که  کشور مورد تعرض، قادر به پاسخ متقابل نیست. اشتباه در محاسبه پاسخ، می تواند گاه فاجعه بار باشد.
لذا اگر برخی کشورها مانند عربستان به خود اجازه می دهند که رفتارهای نامناسبی با ایران انجام دهند به این دلیل است که در محاسبات خود، به این نتیجه رسیده اند که ایران قادر به اقدام متقابل نیست. مثلاً در ماجرای حج امسال، احتمالاً این گونه اندیشیده اند که حداکثر کاری که ایران می تواند انجام دهد، قطع رابطه یا تحریم حج است که اولی اگر حاوی زیان باشد، دو طرفه است و تحریم حج را نیز می توان با افزودن چندهزار نفر به سهمیه حج کشورهای دیگر، جبران کرد.

چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟

آنچه باعث شده این کشورها، در خود چنین جرأت و توانی را بیابند، به دو عامل برمی گردد:

اول این که توانسته اند قدرت درونی خود را افزایش دهند ؛ مثلاً اگر امارات متحده عربی همان کشور بیچاره ای بود که مردمانش در ساحل می ایستادند و چشم به دریا می دوختند تا لنج های ایرانی برایشان آب آشامیدنی ببرند، یا اگر قطر در زمره کشورهای با رشد اقتصادی بسیار بالا در جهان نبود، یا اگر عربستان حرف اول اوپک را نمی زد، آیا باز هم می توانستند در برابر ایران چنین شاخ و شانه بکشند؟

همین عربستان در سال هایی که نفت گران شد و از 100 دلار نیز فراتر رفت، میلیاردها دلار اندوخته اضافی کسب کرد و دلارهای  نفتی اش را مجدداً در حوزه های مختلف ، مانند خرید سهام شرکت های بزرگ دنیا سرمایه گذاری کرد و اقتصاد ملی اش را به طور ملموسی تقویت کرد.
اما ایران در آن سال ها ، درگیر تحریم خارجی و سوء مدیریت و دزدی های کلان داخلی بود. معلوم است که دو برخورد متفاوت با یک پدیده ، نتایج متفاوتی را رقم می زنند همان طور که در آن سال ها، اقتصاد عربستان قوی تر شد و رشد 3.5 درصدی(بالاتر از متوسط جهانی) را تجربه کرد و اقتصاد ایران وارد فاز "رشد منفی" ، "تورم" و " رکود"  شد.

یا امارات متحده عربی، با جذب سرمایه های خارجی، چنان توانی از نظر اقتصادی پیدا کرد که توانست یکی از قوی ترین نیروهای هوایی منطقه را برای خود ایجاد کند و بدین ترتیب، فقدان عمق استراتژیک در زمین که به دلیل کوچک بودن کشور با آن مواجه است را با نیروی هوایی جبران کرد.
اما در همین موردِ نیروی هوایی، ایران در سال های گذشته نتوانسته است خود را مجهز به هواپیماهای جنگی روز دنیا کند.

چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟

 دوم این که این کشورها توانسته اند با استفاده از خلأ ایجاد شده میان ایران و کشورهای مهم جهان، روابط خود را قدرت های جهانی به ویژه آمریکا ارتقا دهند.
قطعاً برای امریکا، به دلایل متعددی که باید در جای خود بدان پرداخته شود، همکاری با ایران در منطقه خاورمیانه، گرینه بهتری است تا تعامل با کشورهایی مانند عربستان و قطر و نظایر این ها.
اما به دلیل تقابلات ایجاد شده بین ایران و آمریکا، ایالات متحده هم به دلیل نیاز پیشین خود در منطقه و هم برای مهار ایران، همکاری با این کشورها را در دستور کار خود قرار داده است ، آن هم در حدی وسیع و عمیق که بعد از توافق هسته ای، مقامات ارشد آمریکایی به منطقه آمدند تا کشورهای عربی را در جریان ماجرا قرار دهند و خیال شان را از بابت توافق هسته ای ایران و 1+5 آسوده کنند.

در واقع، بخش اعظم انرژی کشورهای عربی که به واسطه آن به خود جرأت رویارویی و بدرفتاری با ایران را می دهند، پشتگرمی آنها به قدرت های فرامنطقه ای و مشخصاً آمریکاست. در واقع ، آمریکا برای آنها در حکم "پدر اجاره ای" قلچماقی است که می توانند پشت سرش پنهان شوند و هر از گاهی، سنگی به سمت ایران بیندازند یا حرف ناروایی بگویند و دوباره پشت او پنهان شوند.

چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟
راه حل تنبیه عربستان در خصوص فاجعه منا و ماجراهای دیگری که در روابط با ایران شکل داده (مانند کمک به تحریم نفتی ایران ، کمک به تروریست های ضد ایرانی مانند جندالله و ...) ، نه شعار دادن و تجمع و شکستن شیشه های سفارت عربستان است و نه تحریم حج و قطع روابط دیپلماتیک و حمله نظامی و ...(البته هر کدام از اینها می تواند در جای خود بررسی و عنداللزوم اجرا شود ولی راه اصلی نیستند).

راه اصلی و ماندگار این است که همان دو نقطه ای که به مدد آن، به خود اجازه گستاخی می دهند را هدف قرار دهیم: توان داخلی و پشتوانه خارجی آنها.

هر دو نقطه نیز فقط یا یک راهبرد عقلانی و ملی می توانند مورد هدف قرار گیرند و آن، "بهبود سریع و هوشمندانه رابطه ایران با جهان" است.

اگر ایران با جهان تعامل متقابل سازنده داشته باشد، آنگاه دیگر کشوری به نام عربستان نمی تواند سهم نفت ایران در بازار را از آن خود کند و بعد با پول همان نفت، برای مان شاخ و شانه بکشد.

اگر رابطه ایران با جهان عادی باشد ، آنگاه کشوری به نام قطر نمی تواند به مدد تکنولوژی هایی که به او می دهند و به ما نمی دهند، در میدان مشترک گازی، چندین برابر ایران گاز برداشت کند و به مدد همین میدان مشترک، بالاترین درآمد سرانه را در جهان داشته باشد و با هزینه کردن پول های حاصله از آن، گروه های تریستی ضد ایرانی را تجهیز کند.

چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟

اگر رابطه ایران با جهان در سطحی که شایسته ایران است باشد، آن وقت کشوری به نام امارات، محل سرمایه گذاری غرب و شرق عالم نمی شود و ایرانی ها مجبور نمی شوند واردات و صادرات خود را با واسطه گری امارات انجام دهند. آنگاه امارات با پول هایی که از این رهگذر کسب می کند، نمی توانددر دنیا سر و صدا راه بیندازد که مالک جزایر سه گانه است و اسم خلیج فارس را نیز جعل کند.

قطعاً بهبود روابط ایران با جهان، بزرگ ترین آسیب اقتصادی را به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد می کند و اقتصادشان را تضعیف می کند. بی دلیل نیست که آنها در زمره دلواپس ترین موجودات عالم در خصوص توافق هسته ای هستند.

ارتقاء سطح روابط بین المللی ایران، خلأهای موجود در منطقه را پر می کند و کشورهای خاورمیانه، به جایگاه واقعی خود در منطقه باز می گردند. مثلاً اگر امروز بحرین نزد آمریکا ارج و قربی دارد، به این دلیل است که آمریکا برای رو در رویی احتمالی با ایران، مقر ناوگان دریایی  اش را در بحرین مستقر کرده است. بدیهی است که حاکمان بحرین دوست دارند روابط ایران و آمریکا همیشه تیره و تار بماند تا بتوانند از محل خوش خدمتی به آمریکا ، برای خود منزلتی ولو جعلی و ذلت آمیز دست و پا کنند.

اگر ایران و آمریکا دورنمای جنگ با یکدیگر نداشته باشند، دیگر نیازی به بحرین و پایگاه نظامی و ... وجود نخواهد داشت و آنگاه بحرین باید به جایگاه اصلی خود که ماهیگیری و صید مروارید است برگردد نه این که به پشتوانه آمریکا، کاردار ایران را اخراج کند و در رسانه هایش علیه ایران تبلیغ کند و جهان عرب نیز صدایش را بازتاب دهد و علیه ایران اجماع کنند.

 چرا عربستان، بحرین، امارات و ... علیه ایران گستاخی می کنند؟! / چاره چیست؟

البته گمان این که اگر رابطه ایران با جهان و مخصوصاً آمریکا بهبود یابد همه مشکلات حل می شود و بناگاه همه معادلات تغییر 180 درجه می کند، ساده انگارانه است چرا که در نهایت ، این خود "ما" هستیم که باید گلیم خود را از آب بیرون بکشیم و کشورمان را در مسیر اصلاح ، ارتقا و پیشرفت قرار دهیم . حتی اگر سفارتخانه های ایران و آمریکا در واشنگتن و تهران نیز بازگشایی شوند، هر دو کشور در اندیشه منافع خود خواهند بود که البته امری طبیعی است؛ سخن این است که نگذاریم "دیگران" از تنش ما با جهان علیه ما سوء استفاده کنند و مدام قوی تر شوند و روز به روز آسیب های بیشتری به ما بزنند.


پیامک یکی از زنان ایرانی جان‌باخته در فاجعه منا به معاون رییس جمهور

شهیندخت مولاوردی معاون ریس جمهور در امور زنان و خانواده، در یادداشتی کوتاه در صفحه فیس بوکش، تاثر خود از درگذشت خانم مرجان نازقلچی، فرماندار بندر ترکمن که در فاجعه منا جان باخت، بیان کرده است.



به گزارش تابناک گیلان؛ مولاوردی نوشته؛

در شب عید سعید غدیر و ولایت مولایمان علی (ع) با قلبی مالامال از درد و آکنده از غم، به ماتم ۴۶۴ نفر از عزیزان هموطنمان، قربانیان فاجعه منا نشسته‌ایم. یکی از این جانباختگان فرماندار پرتلاش و سختکوش و نمونه بندر ترکمن خانم مرجان نازقلیچی است که بعد از چند روز انتظار و شنیدن اخبار ضدونقیض بالاخره نامش در لیست نهایی جانباختگان جای گرفت. دو روز پیش که با استاندار محترم گلستان تماس گرفتم تا آخرین اخبار را در این مورد داشته باشم هنوز جای امیدواری بود تا در جمع مفقودین اثری از ایشان یافت شود اما امروز همه امیدها از دست رفت.

انگار همین دیروز بود که قبل از سفر پیامکش را دریافت کردم. در حافظه گوشی‌ام دنبال پیام می‌گردم و به سیلی از پیام‌ها می‌رسم که در این مدت بین ما ردوبدل شده است. آخرین بار در مراسم افطاری رییس جمهور با فعالین حوزه زنان دیدمش که طبق معمول با لباس زیبای ترکمنی حضور پیدا کرده بود. یک چشم اشک و یک چشم خون آخرین پیامش را می‌‌خوانم: «سلام اکنون که با لطف خداوند منان عازم سرزمین وحی هستم و توفیق خداحافظی و طلب حلالیت از کلیه عزیزان به صورت حضوری حاصل نشد، ضمن عرض ارادت طلب حلالیت می‌نمایم. مرجان ناز قلیچی» و پاسخ من به پیام دریافتی: «حجکم مقبول و سعیکم مشکور التماس دعا»


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار