استاندار کردستان:
استاندار کردستان گفت: از پیوست‌های مهم مصوبه ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان پیوست زیست محیطی است و با توجه به حمایت مجموعه مدیریت استان از محیط زیست، دریاچه زریبار، حریم دریاچه، پناهگاه حفاظت شده حیات وحش و جنگل‌های زیبای اطراف بانه و مریوان از محدوده منطقه آزاد خارج است.
کد خبر: ۱۱۹۹۰۷
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۷ 28 October 2015

به گزارش تابناک کردستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، عبدالمحمد زاهدی در نشست مطبوعاتی با اشاره به تحقق یکی پس از دیگری وعده‌های دولت تدبیر و امید به مردم کردستان، همه امیدها و نگرانی‌ها خود را در مورد این مصوبه با اصحاب رسانه کردستان در میان گذاشت.

وی از تصویب ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان در شورای عالی مناطق آزاد کشور به عنوان یک دستاورد بزرگ برای مردم کردستان یاد کرد.

استاندار کردستان تصریح کرد: امیدوارم تصویب این طرح به عنوان یک راه حل جهشی برای توسعه کردستان به افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری کردستان کمک کند و بخش عمده‌ای از عقب ماندگی تاریخی کردستان را جبران کند.

وی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان رسانه‌ها درمورد دلیل تاخیر طولانی در تصویب ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان، گفت: این طرح سال‌های زیادی است که مطرح و مطالعه شده است اما در گذشته به دلایل مختلف تصویب نشده اما تصویب این طرح در دولت تدبیر و امید دیر نشده و پس از بروزرسانی مطالعات گذشته از طریق مشاورین توانمند در مدت کوتاهی به تصویب رسید.

زاهدی افزود: مشخصه اصلی این طرح ایجاد دو منطقه آزاد در شهرستان‌های بانه و مریوان با یک مدیریت واحد است که نمونه این منطقه آزاد در کشور تنها منطقه آزاد ارس است اما تفاوت عمده منطقه آزاد بانه و مریوان با دیگر مناطق آزاد کشور زیبایی طبیعی و وجود دریاچه و جنگل در بانه و مریوان است که بدون شک تبدیل به یکی از زیباترین مناطق آزاد ایران خواهد شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه این مصوبه در واقع پایان کار نیست و آغاز کار است، اظهار کرد: در برنامه‌ریزی‌های خود برای ایجاد یک منطقه آزاد قوی و موثر مدیران استان را به بازدیدهای دوره‌ای از دیگر مناطق آزاد خواهیم فرستاد تا آشنایی لازم را پیدا کنند و علاوه بر این موفقیت این طرح بیش از هر کس دیگری مستلزم همت و حمایت مردم کردستان است.

به گفته زاهدی اگر مردم کردستان همه همکاری‌های فکری و فرهنگی لازم را با دولت نداشته باشند از این مصوبه نتیجه مطلوب به دست نمی‌آید.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد وجود زیر ساخت‌ها برای ایجاد منطقه آزاد در بانه و مریوان، گفت: خوشبختانه از دلایل اصلی تصویب این طرح در شورای عالی منطق آزاد، وجود زیر ساخت‌های اصلی آب، برق و گاز در این شهرستان‌ها است و از همه مهم‌تر راه ارتباطی جدید سنندج به مریوان و سنندج به سقز از محل اعتبارات سفر رییس جمهور تا پایان سال مالی 95 به بهره‌برداری خواهد رسید.

استاندار کردستان تأکید کرد: راه ارتباطی سقز به بانه از محل اعتبارات ماده 180 توسعه می‌یابد و مسیرهای سقز به زنجان نیز دارای اعتبار خوب و کافی است که بدون شک با شروع عملیات اجرایی در ایجاد منطقه آزاد، همه جاده‌های دسترسی به این دو شهر در شرایط مطلوب آماده بهره‌برداری خواهند بود.

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از نمایندگان رسانه‌ها از فرودگاه سقز به عنوان یک مرکز مهم تبادل و نقل و انتقال در اطراف شهر بانه یاد کرد و گفت: اتفاقا مصوبه ایجاد مناطق آزاد در بانه و مریوان ضرورت تسریع در اتمام عملیات اجرایی فرودگاه سقز را توجیه می‌کند.

زاهدی افزود: از پیوست‌های مهم مصوبه ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان پیوست زیست محیطی است و با توجه به حمایت مجموعه مدیریت استان از محیط زیست، دریاچه زریبار، حریم دریاچه، پناهگاه حفاظت شده حیات وحش و جنگل‌های زیبای اطراف بانه و مریوان از محدوده منطقه آزاد خارج است و این نشان حمایت ویژه از محیط زیست در کنار تلاش‌ها برای توسعه پایدار استان کردستان است.

وی تاکید کرد: هدف ما از ایجاد مناطق آزاد در بانه و مریوان ایجاد بازارهای وارداتی مصرفی نیست بلکه هدف ما توسعه تولید و صنعت و تجارت و صادرات در کنار هم است و امیدواریم سرمایه گذاران کردستانی خارج از استان و خارج از کشور به بانه و مریوان بیایند.

استاندار کردستان ابراز امیدواری کرد در گفت‌وگو با تولیدکنندگان برتر دنیا و ارایه تشویق‌ها و معافیت‌های لازم مجموعه مدیریت استان بتوانند کارگاه‌ها و کارخانه‌های مونتاژ کالاهای خارجی در بانه و مریوان احداث شود.

وی در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه درمورد میزان معافیت‌ها و تشویق‌ها در مناطق آزاد بانه و مریوان گفت: مناطق آزاد، خود در قانون دارای معافیت‌های فراوان و تشویق‌های بیش از حد است و باید مردم کمک کنند با دقت و سرعت بیشتری به سمت جذب سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان برویم.

زاهدی مرز باشماق مریوان و سیرانبند بانه را به عنوان نزدیک‌ترین مرزهای ایران به دریای مدیترانه نام برد و دسترسی این شهرها به بازارهای جهانی را فوق‌العاده توصیف کرد و افزود: هدف ما از ایجاد مناطق آزاد در بانه و مریوان تنها محدود کردن روابط اقتصادی و صنعتی و تجاری با اقلیم کردستان نیست بلکه هدف ما رابطه با سایر کشورهای دنیاست.

وی به حل شدن موضوع قاچاق در چهارچوب ایجاد مناطق آزاد بانه و مریوان اشاره کرد و گفت: اگر اشتغال قانونی در کردستان ایجاد شود مرزنشینان علاقه‌ای ندارند که برای تامین معیشت به دنبال قاچاق کالا بروند.

استاندار کردستان به برنامه‌ریزی فعلی خود و تیم مدیریت همکارش برای ساماندهی بسیاری از مبادلات کالا در مرزهای کردستان با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد در مبادلات آتی بعد از بازگشایی مرزهای کردستان هم حقوق دولت رعایت شود هم به معیشت مردم توجه بیشتری شود و هم امنیت مرزهای کردستان بیش از پیش حفظ شود.

وی یک بار دیگر در حضور اصحاب رسانه به این موضوع اشاره کرد که متاسفانه هنوز در برخی از مناطق کشور و خارج از استان به کردستان نگاه امنیتی وجود دارد اما ایجاد منطقه آزاد بسیاری از این مشکلات را برطرف خواهد کرد.

زاهدی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد احتمال تحرکات احزاب و گروهک‌های معاند در خارج از مرزها برای لطمه زدن به این برنامه ریزی دولت تدبیر و امید و توسعه اقتصادی کردستان، گفت: حقیقت این است که توسعه اقتصادی در کردستان به سود مردم کردستان است و در واقع اگر حزب، فرد یا گروهی بخواهد در روند توسعه کردستان خدشه وارد کند نه دشمن دولت و نظام بلکه دشمن مردم کردستان است.

وی به وجود فضای خوب همکاری و تفاهم بین دستگاه‌های اجرایی و شورای دستگاه‌های نظارتی استان اشاره کرد و گفت: امیدواریم این تفاهم زمینه‌ساز توسعه بیش از پیش کردستان شود.

استاندار کردستان با اشاره به ادامه تلاش‌ها برای تبدیل گفتمان توسعه به مطالبه عمومی مردم کردستان افزود: توسعه کردستان بیش از هر چیز نیازمند فرهنگ سازی ذهنی و روانی است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در دو سال گذشته توانسته‌ایم توسعه را به گفتمان غالب محافل عمومی و آکادمیک کردستان بدل کنیم و ادامه این مهم مقدور نخواهد بود مگر با مشارکت همه مردم کردستان بویژه همکاری رسانه‌ها.

به گفته زاهدی پروسه ایجاد منطقه آزاد موفق در کردستان موفق نخواهد شد مگر با مدیریت صحیح و برنامه ریزی دقیق و ابراز امیدواری کرد روند تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی زیاد طول نکشد.

وی اشاره‌ای هم به برنامه‌ریزی دقیق برای پاکسازی همه مین‌های باقیمانده در مرزهای کردستان کرد و گفت: تا پایان سال 1394 قریب 1400 هکتار دیگر از مرزهای کردستان از وجود مین پاکسازی می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار