جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان آذربایجان شرقی
قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با اشاره به تهیه گزارش‌های جامع از مسایل اجتماعی کشور در شورای فرهنگی اجتماعی وزارت کشور، از ارسال این گزارش‌ها به دستگاه‌های نظام خبر داد و گفت: مسایل اجتماعی ایران به گونه‌ای نیست که یک بخش مستقلا تصمیم بگیرد و این مسایل نیازمند تصمیمات و برنامه‌های فرابخشی است.
کد خبر: ۴۶۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶ 13 June 2015

دکتر مرتضی میرباقری در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان آذربایجان شرقی، آشنایی با وضع موجود را پیش‌نیاز اولیه برنامه‌ریزی دانست و افزود: تغییر و تحولاتی در نوع نگرش و تحلیل وقایع خصوصا در نسل نوجوان و جوان کشور در حال وقوع است که هرچه با مختصات این تغییر و تحول آشنایی بیشتری داشته باشیم می‌توانیم تصمیمات بهتری بگیریم.

وی با بیان این که متاسفانه نظام‌های رسمی آشنایی کافی با تغییرات لایه‌های زیرین جامعه ندارند و این تغییرات به رسمیت شناخته نمی‌شوند، گفت: برنامه‌ریزی‌های کشور نوعا معطوف به اهداف و آرمان‌هاست و اطلاعات موجود درباره مخاطبان برنامه‌ها، وضعیت موجود و تغییر و تحولات جامعه ضعیف است.

میرباقری با تاکید بر این که اگر برنامه‌ها با وضع موجود و تفاوت‌های آن نسبت به گذشته منطبق نباشد کارآیی لازم را نخواهد داشت، افزود: کشور ما امروز از ظرفیت‌های علمی هنگفتی برخوردار است که می‌تواند تغییرات اجتماعی و تحولات زیر پوست جامعه را تشخیص دهد و ما باید از داده‌های علمی در این زمینه حسن استفاده را بکنیم.

وی افزود: نباید نگران تشخیص مسایل اجتماعی و تحولات لایه‌های زیرین جامعه باشیم، چرا که این موضوع نشانه بلوغ و آگاهی ماست، آن‌چه موجب نگرانی است بی‌توجهی به این مسایل و تبعات آن در آینده است.

میرباقری اضافه کرد: دشمن با تبلیغات رسانه‌ای و ایجاد شبکه‌های ماهواره‌ای به دنبال بهره‌برداری از نابسامانی‌ها و کاستی‌های جامعه و ضربه زدن به انقلاب اسلامی است و اگر نسبت به این مسایل بی‌توجهی شود جبران آن بسیار دشوار خواهد بود.

در این جلسه مسوولان عضو کارگروه فرهنگی اجتماعی استان نیز دیدگاه‌های خود را در خصوص مسایل فرهنگی و اجتماعی استان بیان کردند.

رضایتمندی مردم بزرگ ترین سرمایه نظام است

همچنین اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی در سخنانی رضایتمندی مردم را بزرگ ترین سرمایه نظام دانست و اظهار داشت: این مساله به ویژه در نظام مقدس جمهوری اسلامی اهمیت بیشتری دارد، چراکه فلسفه وجودی مسؤولان در این نظام، خدمت به خلق خدا و جلب رضایت الهی است.

وی با بیان این‌که امروز میان مردم و مسوولان استان روحیه همدلی و برادری حاکم است، افزود: از جمله رویکردهای جدید در استان، بازتعریف معروفات و منکرات است که موجب شده است بحث امر به معروف و نهی از منکر و مقابله با ناهنجاری های اجتماعی شکل عینی و عملی به خود بگیرد.

استاندار آذربایجان شرقی در پایان با تأکید بر تلاش مضاعف مسؤولان در راستای دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر اداره جامعه به شکل اسلامی، گفت: امروز اگرچه جنگ فیزیکی در میان نیست، اما نبرد با دشمن در عرصه های دیگر پابرجاست و در این عرصه ها هم نیازمند ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستیم

شرایط فعلی بهترین شرایط برای حل معضلات اجتماعی است

قایم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با بیان این که وجود سرمایه اجتماعی پیش‌نیاز کارآمدی و اثربخشی سایر سرمایه‌های جامعه است، گفت: خوشبختانه امروز بحث سرمایه اجتماعی به عنوان یک امر اصیل و محوری در نظام برنامه‌ریزی کشور تلقی می‌شود.

دکتر مرتضی میرباقری در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی، اظهار داشت: نظام برنامه‌ریزی تا زمانی که بر روی ریل درستی قرار نگیرد به نتیجه نخواهیم رسید و مسیر صحیح این است که نسبت به مسایل اجتماعی نگاه اصلی، اساسی و محوری داشته باشیم.

وی با بیان این که برای تصمیم‌گیری درست باید واقعیت‌ها را بدانیم، افزود: امروز در زیر پوست جامعه ایران غده‌هایی وجود دارد که باید جراحی شوند و شرایط فعلی بهترین شرایط برای این کار است، چرا که بدنه کشور امروز بسیار مستحکم و قوی است و توان تحمل این جراحی را دارد.

میرباقری تصریح کرد: امروز جامعه ایران از نظر هویت ملی، دینی و انقلابی در ممتازترین وضعیت خود قرار دارد و مردم با همه وجود پای اعتقادات دینی و انقلابی خود ایستاده‌اند.

وی گفت: انقلاب اسلامی نقطه امید ملت‌های مظلوم دنیاست و امروز ما باید مقتدرتر از آن‌چه هستیم باشیم.

قایم‌مقام وزیر کشور با اشاره به این که تفاوت‌های قومی، مذهبی، نژادی، جنسی و نسلی جامعه ایران دارای ظرفیت تبدیل به شکاف و گسست اجتماعی در صورت بی‌توجهی هستند، گفت: این گسست می‌تواند به سطح حاکمیت منتقل شده و برنامه دشمن نیز همین است که با سوق دادن این گسست به سمت حاکمیت، بین ملت و دولت درگیری به وجود آورد.

وی افزود: امروزه ده‌ها شبکه ماهواره‌ای به صورت ویژه بر روی قومیت‌های خاصی از جامعه ایران کار می‌کنند تا از تفاوت‌های قومیتی برای ایجاد شکاف، درگیری و نزاع در جامعه استفاده کنند.

میرباقری با اشاره به شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت، اظهار داشت: مقام معظم رهبری منحصر به فردترین شخصیتی هستند که با فاصله بسیار زیاد از شخصیت‌های دیگر نسبت به مسایل اجتماعی کشور وقوف کامل دارند و اگر عبارتی به عنوان شعار سال انتخاب می‌کنند ناشی از وقوف و آشنایی ایشان به ضرورت‌های جامعه است.

وی با اشاره به این که رهبر انقلاب 12 پیشنهاد اساسی برای تدوین برنامه ششم توسعه مطرح کرده‌اند، افزود: خوشبختانه برای اولین بار برنامه توسعه کشور بر اساس ایده‌ها و دغدغه‌های ایشان در مجمع تشخیص در حال تدوین است.

قایم‌مقام وزیر کشور همچنین با اشاره به سیاست‌های دولت یازدهم در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی، گفت: یکی از امتیازهای دولت یازدهم این است که نسبت به مسایل اجتماعی بی‌تفاوت نیست و نمی‌خواهد در این خصوص لاپوشانی کند.

وی، ایجاد قطب‌های جمعیتی و افزایش مهاجرت را یکی از مشکلات اساسی حوزه اجتماعی کشور بیان کرد و گفت: کار بزرگی که دولت در این خصوص انجام داد تصویب سند سامان‌دهی حاشیه‌نشینی است و خوشبختانه این موضوع جزو اولویت‌های حوزه سلامت کشور است.

میرباقری همچنین با ارایه گزارشی از وضعیت سرمایه اجتماعی در سطح کشور، گفت: آذربایجان شرقی از این نظر جزو استان‌های بالاست، اما همان‌طور که رهبری فرموده‌اند آذربایجان سر ایران است و این استان در انقلاب و دفاع مقدس پیشتاز بوده، لذا انتظارها از آن زیاد است.

وی افزود: انجمن‌های خیریه آذربایجان شرقی از نظر اعتماد سازمانی با فاصله قابل توجهی رتبه اول کشور را دارند و این نشان می‌دهد که قضاوت‌های مردم منطبق با واقعیات عینی است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :