با وجود دستاوردها و توفیقات خوب حاصل شده در زمینه کنترل ویروس کرونا در شهرهای مختلف، چرخه انتقال ویروس هنوز فعال است و در برخی شهرها شاهد ابتلای موارد جدید هستیم که می طلبد مردم همچنان شیوه نامه های بهداشتی را رعایت و از تردد های غیر ضرور پرهیز کنند.
کد خبر: ۹۲۸۲۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰ 30 December 2020

اکنون وضعیت کل استان‌های کشور به غیر از گیلان و مازندران از نظر شیوع کرونا سیر نزولی دارد که می توان از این فرصت برای مدیریت و کنترل بیماری درصورت موج دوباره استفاده کرد تابتوان زنجیره شیوع را قطع و حداقل تلفات را داشت .

با اجرای محدودیت و افزایش آگاهی مردم در رعایت فاصله گذاری و شیوه نامه های بهداشتی مردم بیش از هر زمانی شرایط حساس بهداشتی را درک می کنند و می دانند ساده انگاری و غفلت سبب شیوع موج چهارم خواهد شد .

اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا در ماه‌های اخیر نشان داده که می‌توان با تصمیم گیری به موقع و اقناع گروه‌های مختلف اجتماعی، از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور جلوگیری کرد و تحقق این امر همچنان بسته به همکاری مردم و سایر اقشار جامعه دارد .

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی هم گفت: از همکارانم در دانشگاههای علوم پزشکی کتبا تقاضا کردم مبادا با کاهش موارد ابتلا و آمار مرگ و میر دچار سستی بشوند. باید خانه به خانه برویم و آخرین حلقه های ویروس را بشکنیم تا مبادا خیزی از بیماری داشته باشیم. در نقاطی مثل مازندران که نارنجی است و امکان قرمز شدن هست باید به شدت به کانونهای آلوده حمله کنند و به شکستن زنجیره های ویروس و خوشه های بیماری اقدام کنند.

سعید نمکی افزود: رسیدن واکسن ایرانی به فاز تست انسانی را تبریک می گویم اما درباره واکسن خارجی همه وقت را گذاشته ایم و تلاش برای تولید واکسن داخلی به این معنی نیست که رسیدن به فاز تست انسانی واکسن ایرانی مردم را معطل نگه داریم البته بنده و تمام نزدیکانم واکسیناسیون را زمانی انجام خواهیم داد که تمام گروههای هدف در کشور واکسن زده باشند و به نقطه واکسن تولید داخلی و ملی برسیم.

با این حال خبرهای رسیده از خبرنگاران ایرنا از استانها حاکی از این است که اغلب شهرها اکنون در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند و تخت های بیمارستانی با تلاش کادر درمان و همکاری مردم تا حدی از بیماران بدحال کرونایی خالی شده است و هر روز بر اساس آمار اعلامی شاهد کاهش شمار جانباختگان و مبتلایان هستیم .

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده هنوز محدودیت های کرونایی در شهرهای مختلف بر اساس وضعیت زرد یا نارنجی بودن برقرار است و اصناف و مشاغل باید همچنان دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند تا بار دیگر شاهد مرگ عزیزانمان نباشیم.

از استان کرمانشاه خبر رسیده که همه شهرستان های استان از نظر شیوع کرونا در وضعیت زرد قرار گرفته است .

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ،روند شیوع بیماری کرونا در کرمانشاه کاهشی است اما وضعیت خوب کنونی در استان پایدار نیست و احتمال بازگشت به وضعیت قرمز وجود دارد.

در مشهد نیز شمار بستری‌شدگان کرونا در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد کاهش چشمگیری یافته است .

رییس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: تعداد بستری‌شدگان کرونا در این بیمارستان با بیشترین پذیرش مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در خراسان رضوی هم اکنون کاهش چشمگیری یافته است.

دکتر علی خرسند ادامه داد: بیمارستان امام رضا(ع) و اورژانس عدالتیان این بیمارستان یکی از شلوغ ترین مراکز در زمینه پذیرش کرونا بوده اند که با کاهش تعداد مبتلایان به شرایط عادی و قبل بیماری بازگشته‌اند.

همه ۳۶ شهرستان استان فارس نیز در وضعیت زردکرونا قرارگرفته اند اما به گفته جانشین استاندار در ستاد استانی مقابله با کرونا باید مراقب باشیم و بدانیم کوچکترین بی‌احتیاطی و عادی انگاری دوباره شهرستان‌های استان را به وضعیت قرمز برمی‌گرداند.
عبدالرضا قاسم پور از مردم خواست همچنان رعایت شدید و دقیق پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار قرار دهند تا هرچه سریعتر کرونا ریشه‌کن شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار فارس گفت: مراسم‌ها، برنامه‌ها، یادبودها، نمازهای جمعه و تجمع‌ها در تمام شهرستان‌های استان همچنان تعطیل خواهد بود.
وضعیت همه شهرستان‌های استان اصفهان نیز در جدیدترین رنگ‌بندی همه‌گیری کووید ۱۹ به رنگ زرد درآمد و مبنای محدودیت‌های هوشمند از یازدهم دی ماه تا اطلاع ثانوی خواهد بود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه این برای نخستین بار است که همه شهرستان‌های استان به یک رنگ و وضعیت زرد در می‌آیند، افزود: با توجه به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رنگ بندی اعلام شده مبنای اعمال محدودیت‌های هوشمند مقابله با کرونا از روز پنجشنبه یازدهم دی ماه جاری تا اطلاع ثانوی خواهد بود.

در جنوب غرب خوزستان هم رعایت نکات بهداشتی مانع شیوع مجدد کرونا در جنوب غرب خوزستان شد.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی آبادان ادامه روند کاهشی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را مستلزم رعایت نکات بهداشتی و استفاده همگانی از ماسک دانست و گفت:رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و دیگر دستورالعمل‌های بهداشتی مانع از اوج گیری مجدد کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان شد.

آرش یلالی اظهار داشت:وضعیت شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان بر اساس میزان ابتلا و بستری بیماران کرونایی زرد است و برای ادامه روند کاهشی بیماری نیاز به همراهی مردم در استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.

در سیستان و بلوچستان هم با اجرای طرح خانه و محله محور سردار شهید سلیمانی مرگ و میر کرونا ۵۰ درصد کاهش یافت.

طرح تکمیلی مقابله با بیماری ویروس کرونا با عنوان «طرح سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» از آبان در استان آغاز شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: این موفقیت ناشی از مشارکت مسوولانه و هوشمندانه اکثریت هم استانی های عزیز در رفتارهای پیشگیرانه، مجاهدت مدافعان سلامت و اجرای موفق طرح محدودیت هوشمند کرونایی و طرح خانه و محله محور پیشگیری از کرونا یا طرح سردار شهید سلیمانی بوده است.

تعداد مرگ بر اثر کرونا در استان لرستان هم طی ۲ روز متوالی به یک نفر کاهش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه میزان مرگ و میر کرونا طی آذرماه نسبت به ماه قبل از آن ۳۲ درصد در لرستان کاهش یافته است ادامه داد: انتظار می رود با تداوم طرح محله محور شهید سلیمانی و رعایت پروتکل ها، روند نزولی ابتلا و مرگ و میر کرونا در استان ادامه داشته باشد.

در استان تهران و به نقل از استاندار تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در استان به روزانه ۲۸ نفر کاهش پیدا کرده‌ و همچنین میزان بستری‌ها نیز به زیر ۸۰ نفر رسیده است اما هنوز هم به شرایط پایدار نرسیده‌ایم.

نوشیروان محسنی بندپی در جلسه طرح شهید سلیمانی گفت: اجرای محدودیت‌های هوشمند و نظارت دقیق بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی و طرح منع تردد شبانه نقش بسیار مهمی در کاهش فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا دارد.

وی افزود: حفظ شرایط موجود بسیار اهمیت دارد، چرا که در مقاطعی بیمارستان های دولتی در استان تهران برای پذیرش جا نداشتند و باید شرایطی فراهم کنیم تا شیب نزولی در فوت و بستری در استان تهران تداوم داشته باشد.

بندپی تاکید کرد: هیچ مراسمی بدون مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا در استان تهران برگزار نمی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک هم گفت: وضعیت استان مرکزی از نظر شیوع ویروس کرونا در هفته آینده از نارنجی به زرد تغییر خواهد کرد که نشانگر بهبود نسبی شرایط است.

دکتر «محمد جمالیان» ، افزود: اکنون شهرهای اراک، شازند و خمین در وضعیت نارنجی هستند که با کاهش شمار بیماران بستری به وضعیت زرد خواهند رسید و با صفر شدن تعداد بیماران بستری کرونایی در استان، می‌توان رنگ سفید را برای همه شهرهای استان مرکزی اعلام کرد که این مهم نیازمند همکاری مردم و رعایت ضوابط بهداشتی است.

اما از مازندران خبرهای خوبی به گوش نمی رسد و گزارشها حاکی از آن است که روند صعودی آمار بیماران مبتلا به کووید۱۹ در مازندران طی یک هفته اخیر، وضعیت قرمز کرونایی را به چهار شهرستان ساری ، آمل ، سوادکوه شمالی و رامسر برگردانده است.

مازندران ۲۲ شهرستان دارد که پیش از این وضعیت ۱۷ شهرستان نارنجی و پنج شهرستان زرد بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست ستاد مقابله با کرونای استان هشدار داده بود که با توجه به مجموعه عوامل اثرگذار بر وضعیت کرونایی هر منطقه ، شرایط ۱۲ شهرستان استان بسیار شکننده و به قرمز نزدیک شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که بر اساس ارزیابی جدید وزارت بهداشت ، وضعیت ۱۸ شهرستان دیگر استان هم نارنجی است و در حال حاضر هیچ شهرستان دارای وضعیت زرد نداریم.

کرونا خسارت هایی هم به بخش های مختلف اقتصادی ، فرهنگی و آموزشی در کشور زده که حوزه گردشگری از آن جمله است که بر این اساس دولت با هدف حفظ اشتغال موجود در بنگاه‌ها و حمایت از کارگران، پرداخت تسهیلات حمایتی با نرخ سود ترجیحی۱۲ درصد و باز پرداخت ۲۴ماهه را مصوب کرد تا در اختیار فعالان بنگاه‌های خدماتی و تولیدی آسیب دیده از کرونا قرار گیرد.

در این خصوص مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت : شیوع کرونا ۲ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال خسارت به فعالان حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وارد کرده است.

«مصطفی مرزبان» افزود: فعالان حوزه گردشگری استان تاکنون یک هزار و ۱۲۹ میلیارد ریال، صنایع دستی و فروش محصولات هنری ۵۹۱ میلیارد ریال و میراث فرهنگی ۸۰۰ میلیارد ریال از کرونا متضرر شده‌اند.

وی اظهار داشت: شیوع کرونا در این استان ۲۱۸ میلیون ریال به دفاتر خدمات رفاهی، ۶۷۸ میلیارد ریال به حوزه تاسیسات گردشگری، ۲۷ میلیار ریال به راهنمایان گردشگری، ۳۸ میلیار ریال به موسسات آموزشی، ۱۳۸ میلیارد ریال به صنایع دستی و طرح های سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد ریال زیان وارد کرده است و تاکنون ۵۶۰ نیرو فعال در ۱۱۹ کارگاه نیز در اثر این بیماری تعدیل شدند.

مرزبان افزود: برای جبران خسارت وارده به فعالان میراث فرهنگی استان پیگیرهایی از محل اعتبارات ملی صورت گرفته که منجر به پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به ۳۰ کارگاه صنایع دستی در استان شده است.

در این راستا ۲ هزار و ۶۹۹میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به تولیدکنندگان استان تهران نیز پرداخت شده است .

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: از تیرماه امسال تا امروز به ٢٥ هزار و ٧٢٨ فعال واحد صنعتی در استان که به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار ضرر و زیان شده اند٢ هزار و ٦٩٩میلیارد تومان وام پرداخت شده است.

سعید دهقان اعلام کرد: ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و کسب و کارهای متاثر از کرونا در کشور در نظر گرفته شده که سهم استان تهران از این میزان ١٠ هزار میلیارد و ٦٤٠ میلیون تومان است.

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ادامه داد: تسهیلات حمایتی به شاغلان کسب و کارها و فعالان اقتصادی در ۱۴ رسته و ۵۵۰ حرفه که به شدت از کرونا آسیب دیده اند و در ستاد ملی مقابله با کرونا تایید شده، پرداخت می شود.

در استان قزوین هم آسیب شناسی و راستی آزمایی تسهیلات پرداختی کرونا به منظور اطمینان از هزینه کرد صحیح و جلوگیری از ایجاد انحراف در آنها آغاز شده است .

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت:در این طرح تعدادی از دریافت کنندگان تسهیلات کرونا به منظور اعتبارسنجی و راستی آزمایی به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند و بازدید از آنها با مشارکت نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل در پرداخت این تسهیلات صورت می‌گیرد.

رضا گروسی تصریح کرد: اطمینان از هزینه کرد صحیح، جلوگیری از انحراف تسهیلات پرداخت شده و نیز آگاهی از مشکلات فعالان حوزه آسیب دیده از کرونا در مراحل مختلف تولید و فروش و کمک به رفع یا به حداقل رساندن آنها از اهداف این طرح است.

کرونا به باشگاه های ورزشی هم خسارت زده و تعداد ورزشکاران را هم در رشته های مختلف کاهش داده است به طوریکه نایب رییس هیات ورزش های رزمی ایلام گفته که استان ایلام دارای ۴۵۰ ورزشکار سازمان یافته در رشته های رزمی است اما شیوع کرونا سبب کاهش این تعداد و تعطیل شدن همه فعالیت ها در این حوزه شده است.

فاطمه برزردی اظهار داشت: ۶۰ داور و ۷۵ مربی در چهار سبک رزمی کیک بوکسینگ، سلاح سرد، نینجا رنجر و پنجاک سیلات در استان به فعالیت مشغول هستند. ورزش رزمی از جمله ورزش های پرطرفدار است که سال های گذشته از فعالیت خوبی در سطح استان برخوردار بود اما بدلیل شیوع کرونا تاکنون تمامی باشگاه های مربوط به این رشته تعطیل و همه فعالیت ها متوقف شده است.

در کردستان هم برای کاهش شیوع کرونا انتقال سالن تشریح پزشکی قانونی از مرکز شهر سنندج به آرامستان بهشت محمدی از بروز تجمع جلوگیری کرد ه و در کاهش شیوع کرونا نیز نقش موثر و مهمی داشته است.

به گفته مدیرکل پزشکی قانونی کردستان ،به دلیل تجمعات وابستگان متوفیان در خیابان پر تردد مقابل سالن تشریح قبلی، این احتمال وجود داشت که آلودگی‌های مختلف گسترش یابد اما انتقال این سالن سبب پیشگیری از افزایش ابتلا به کرونا شد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه سالن تشریح پزشکی قانونی مکان و فضای فیزیکی مناسب برای حضور خانواده متوفیان نداشت و این ازدحام و تجمع و ترافیک مشکلات زیادی را هم برای آنها و هم ساکنین و کسبه محل بوجود آورده بود تصمیم به انتقال سالن تشریح به بهشت محمدی گرفته شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار